جناتی، عضو هیئت مدیره اتحادیه تولید کنندگان و صادر کنندگان فرش دستباف گفت: از نظر کیفیت فرش دستباف ایرانی در بازار های جهانی بی رقیب است اما از نظر فروش، کشور هند بازار جهانی را تصاحب کرده است.
به گزارش روابط عمومی اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش ایران به نقل از خبرگزاری بازار،عباس جناتی در حاشیه نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ایران (ایران اکسپو) در گفتوگو اظهار کرد: اتحادیه فرش برای نخستین بار است که در نمایشگاه اکسپو شرکت کرده و در این نمایشگاه با چند گروه تجاری گفتگو هایی انجام شده که امیدواریم ثمر بخش باشد.
عضو هیئت مدیره اتحادیه تولید کنندگان و صادر کنندگان فرش دستباف ایران افزود: فرش دستباف حوزه گسترده ای دارد که با نمایش در این قبیل رویداد ها نمی تواند به درستی آن را معرفی کرد.
وی گفت: نمایشگاه های اختصاصی فرش دستباف در شهریور ماه هر سال برگزار می شود.
وی با بیان اینکه فرش دستباف ایران در بازار جهانی رو به افول است، انتقاد کرد: تحریم های داخلی و خارجی و قوانینی که وضع می شود دلیل عدم اقبال از این کالا است.
جناتی بیان کرد: در وضع قوانین، فرش دستباف با سایر کالاهای تجاری و صنعتی در یک رده دیده شده است و متاسفانه درک صحیحی از تولید و صادرات این کالای با ارزش وجود ندارد.
عدم دسترسی ایرانی ها به بازار های جهانی
وی بیان کرد: با توجه به عدم دسترسی ایرانی ها به بازار های جهانی تولیدات ما متناسب با سلیقه های روز دنیا نیست.
جناتی گفت: فرش دستباف ایرانی به این شکل نیست که حتما فروش رفته باشد و بعد از آن صادر شود، اکثر فرش ها در انبار های خارج از کشور دپو می شود و سپس به مرور فروش می رود اما از نظر بانک مرکزی صادرات به منزله فروش است.
وی اضافه کرد: بانک مرکزی تنها ارفاقی که به ما داشته این است که باید یکساله پیمان ارزی را باطل کنیم و امکان این موضوع برای ما فراهم نیست.
عضو هیئت مدیره اتحادیه تولید کنندگان و صادر کنندگان فرش دستباف ایران گفت: برای ابطال پیمان ارزی باید قبل از فروش کالا دلار آزاد 62 هزار تومانی بخریم و 42 هزار تومان با بانک تسویه کنیم که این روند برای صادر کننده فرش دستباف صرفه ندارد.
وی یاد آور شد: از نظر کیفیت فرش دستباف ایرانی در بازار های جهانی بی رقیب است اما از نظر فروش، کشور هند بازار جهانی را تصاحب کرده است.