اساسنامه
اتحادیه تولید کنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف ایران
مقدمه
به منظور ارتقاء نقش و مقام فرش دستباف ایران و حفظ و حمایت از تولید و صادرات آن و همچنین توسعه فرهنگ و هنر این اثر تاریخی ایرانی ، اتحادیه تولیدکنندگان و صادر کنندگان فرش دستباف ایران وابسته به اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران با رعایت قوانین و آئین نامه های آن تشکیل گردیده است.
فصل اول- کلیات
ماده 1- نام
اتحادیه تولید کنندگان و صادر کنندگان فرش دستباف ایران
نهادی است صنفی ، تخصصی ، غیر سیاسی ، غیر انتفاعی که در این اساسنامه جهت اختصار اتحادیه نامیده می شود. ( توضیح اینکه منظور از تولیدکنندگان در این اساسنامه کسانی هستند که هم تولید کننده و هم صادرکننده می باشند)
تبصره 1 – در این اساسنامه به جهت اختصار به ازاء اتاق بازرگانی و صنایع و معادن – از کلمه اتاق استفاده خواهد شد .
تبصره 2 – در این اساسنامه هر جا کلمه فرش و یا جمله فرش ایران استفاده شده منظور فرش دستباف ایران است .
ماده 2- مکان
مرکز اصلی اتحادیه در تهران است و در صورت لزوم می تواند شعبات خود را در داخل و یا خارج از کشور دائر نماید. تعیین محل قانونی اتحادیه و هر نوع تغییر بعدی در آن و همچنین تاسیس و یا انحلال شعب در اختیار هیئت مدیره است که پس از طی مراحل قانونی رسما آگهی می گردد.
ماده 3- تابعیت
اتحادیه تابعیت جمهوری اسلامی ایران را دارد
ماده 4-مدت فعالیت
مدت فعالیت اتحادیه از تاریخ تاسیس نامحدود است.
فصل دوم- اهداف، سیاست ها و روش ها
ماده 5
اهداف ، سیاست ها و روش های اتحادیه به شرح زیر است :
1-5- حفظ و حمایت از منافع اعضاء اتحادیه در زمینه فعالیت های تولیدی و صادراتی فرش ایران از طریق حفظ و توسعه بازار های ملی و بدست آوردن بازار های جدید.
2-5- انجام هرگونه اقدامی بمنظور توسعه تولید و صادرات فرش ایران از طریق برگزاری دوره های آموزشی، انجام پروژه های پژوهشی، برگزاری و یا شرکت در سمینارها و نمایشگاه های فرش ایران در داخل و یا خارج از کشور و در نهایت انجام هر گونه بازاریابی و تبلیغات بازرگانی یا فرهنگی که در ایران و یا جهان لازم باشد.
3-5-اقدامات لازم به منظور اصلاح در جهت ارتقاء کیفی فرش دستباف ایران از لحاظ مواد اولیه، رنگ، بافت و طرح و همچنین ارشاد تولید کنندگان با همکاری نهاد ها و موسسات ذیربط در نیل به اهداف ذکر شده.
4-5- اقدامات لازم به منظور تشویق تولید و صادرات فرش دستباف ایران و همچنین جلوگیری از به کار بردن مواد مصنوعی و رنگ های نا مرغوب و بافت تقلبی که موجب تولید فرش های نا مرغوب و نهایتا رکود و بحران بازار آن گردد و یا به اصالت و شهرت فرش ایران در خارج به نوعی لطمه وارد سازد.
5-5- کوشش و اقدام در جلوگیری از سوءاستفاده سایر کشورها از نام فرش ایران و اقدامات لازم با همکاری مراکز و سازمانهای ذیربط دولتی و غیر دولتی در شناسایی و عرضه فرش ایران در بازارهای بین المللی .
6-5- تهیه و پیشنهاد طرحهای لازم با همکاری اتاق و سازمانهای اقتصادی کشور برای جلب نظر مسئولین و دست اندرکاران در زمینه وضع و اجرای قوانین و مقرراتی که برای تولید و توسعه هنر- صنعت فرش و صادرات و عرضه آن در بازارهای هدف موثر باشند.
7-5- ایجاد دفتر فنی و اقتصادی و حقوقی بمنظور جمع آوری و تهیه اطلاعات و آمار در زمینه کلیه فعالیتهای مربوط به فرش و ارتباط دائمی با بازارهای جهانی.
8-5- انجام هرگونه اقدامی که با حمایت و کمک مادی و معنوی دولت به منظور بازاریابی و توسعه، تولید و صادرات فرش ایران از طریق تشکیل سمینارها، نمایشگاهها و تبلیغات بازرگانی یا فرهنگی در ایران و جهان لازم باشد.
9-5- جلوگیری از هرگونه رقابت ناسالم که به نحوی از انحاء به اصالت ، تولید و صادرات فرش ایران لطمه وارد نماید.
10-5- همکاری با کلیه مؤسسات و اتحادیه هائی که بنحوی از انحاء در امر تولید ( اعم از مواد اولیه و بافت ) و فروش و صادرات فرش دخالت داشته باشند.
11-5- تشویق واحدهای کوچک تولیدی ( اعم از مواد اولیه و بافت ) و صادراتی جهت توسعه صادرات فرش دستباف ایران
فصل سوم – عضویت و منابع درآمد
ماده6- شرایط عضویت
کلیه اشخاص حقیقی یا حقوقی که تولیدکننده و صادرکننده و یا فقط صادرکننده فرش می باشند با قبول مفاد این اساسنامه و تعهد انجام مقررات آن طبق شرایط زیر به عضویت اتحادیه پذیرفته می شوند.
الف- تابعیت ایران
تبصره: برای قبول عضویت اتباع بیگانه با نظر وزارت بازرگانی اقدام خواهد شد.
ب- داشتن کارت عضویت معتبر از اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران
ج- عدم محکومیت به ارتکاب جنایت و همچنین سایر اشخاص ذکر شده در ماده 111 قانون تجارت
د- عدم ورشکستگی به تقصیر
تبصره 1- هیئت مدیره درصورت لزوم و با توجه به شرایط روز می تواند علاوه بر ضوابط ذکر شده درماده 6 این اساسنامه ، ضوابط دیگری را برای پذیرش متقاضیان عضویت تعیین نماید.
تبصره 2- در صورتیکه هیأت مدیره متقاضی را واجد شرایط ذکر شده در ماده 6 این اساسنامه و ضوابط دیگری که در اجراء تبصره یک ، خود تعیین خواهد نمود دانست ، با عضویت وی موافقت کرده و کارت عضویت متقاضی را صادر خواهد کرد .
تبصره 3 – در صورتیکه متقاضی واجد شرایط نبوده و تقاضای وی رد شود می تواند پس از گذشت 6 ماه از تاریخ رد تقاضا مجدداً درخواست عضویت کند تا به تقاضایش مجدداً رسیدگی شود .
تبصره 4 – با توجه به مراتب ذکر شده به موجب ماده 6 و تبصره های آن در این اساسنامه به کسی عضو گفته می شود که دارای کارت عضویت معتبر باشد .
تبصره 5- درصورتی که متقاضی عضویت در اتحادیه, شخص حقوقی (شرکتها ) باشد کارت عضویت بنام نماینده شخص حقوقی که از بین مدیرعامل یا رئیس هیئت مدیره و یا احدی از اعضاء هیئت مدیره توسط شرکت به اتحادیه معرفی میشود با ذکرنام شرکت صادر خواهد شد.
ماده7 – منابع درآمد
منابع درآمد اتحادیه بشرح زیر است:
الف- ورودیه
ب- حق عضویت سالیانه
تبصره 1- مقدار ورودیه و حق عضویت سالیانه توسط هیئت مدیره تعیین و بنابه مقتضیات تغییر پذیر خواهد بود.
تبصره 2 – مدت اعتبار کارت عضویت نیز تا یک سال پس از صدور است.
ج- حق داوری
د- کمک اعضاء و اشخاص ثالث از طریق هدایا و غیره
هـ – ارائه خدمات فنی – کارشناسی و مشاوره ای به اعضاء و سازمانها در صورت تصویب هیئت مدیره
و-فروش کتب و نشریات چاپ شده توسط اتحادیه
ی – سایر منابع که به تصویب هیئت مدیره رسیده باشد .
فصل چهارم – ارکان اتحادیه و وظایف آنها
ماده 8
ارکان اتحادیه عبارتند از :
الف- مجامع عمومی
ب- هیئت مدیره
ج- بازرس (یک نفر بازرس اصلی و یک نفر بازرس علی البدل)
د- کمیسیونها و دبیرخانه (دفاتر فنی، اقتصادی، حقوقی و داوری)
الف – مجامع عمومی
ماده 9
مجامع عمومی که بالاترین مراجع تصمیم گیری اتحادیه می باشند به دو صورت عادی یا فوق العاده تشکیل می گردند و کلیه اعضای اتحادیه دارای حق رأی، در آن شرکت می نمایند.
ماده 10
در مجامع عمومی هر عضو دارای یک رای خواهد بود.
تبصره 1- اعضائی که نتوانند در مجمع عمومی شرکت نمایند میتوانند به سایر اعضاء اتحادیه برای حضور در مجمع عمومی و دادن رأی ، وکالت کتبی بدهند ، در صورتیکه هنگام ورود به جلسه وکالتنامه خود را تسلیم مجمع نمایند .
تبصره 2- هیچ عضوی نمی تواند وکالت بیش از دو نفر دیگر را داشته باشد.
ماده 11
دعوت برای تشکیل مجامع عمومی اعم از عادی یا فوق العاده از طریق انتشار آگهی در روزنامه کثیرالانتشار منتخب مجمع عمومی اتحادیه و یا به صورت کتبی با پست سفارشی به کلیه اعضاء به آخرین نشانی که در اتحادیه موجود است، حداقل 15 روز قبل از تشکیل جلسه مجمع انجام می شود.
ماده 12
کلیه مجامع عمومی اعم از عادی و عادی به طور فوق العاده و یا فوق العاده با حضور نصف بعلاوه یک اعضاء رسمیت می یابد. چنانچه در دعوت نخست اکثریت حاصل نشود، مجمع بعدی حداقل به فاصله پانزده روز بعد براساس دعوت رسمی تشکیل می شود. مجمع دوم با تعداد اعضاء حاضر رسمیت می یابد .
تبصره 1- فهرست اعضاء واجد شرایط رأی سه روز قبل از تشکیل هر مجمع توسط دبیرخانه تهیه و پس از تائید بازرس در اختیار هیئت رئیسه مجمع قرار می گیرد.
تبصره 2- ملاک تشخیص افراد حاضر در جلسات مجمع عمومی صورت حضور و غیابی است که اعضاء در بدو ورود آن را اصالتاً یا وکالتاً امضا می کنند.
تبصره 3 – کــلیه مصوبــات مجمع عمومی عادی همواره با اکثریت نصف بعلاوه یــک و مجــمع عمومی فوق العاده دو سوم آراء اعضاء واجد شرایط حاضردر جلسه معتبر خواهد بود .
ماده 13
جلسات مجامع عمومی توسط رئیس هیات مدیره و در غیاب وی توسط نایب رئیس و در غیاب هر دو، توسط مسن ترین عضو حاضر در مجمع گشایش می یابد و بلافاصله هیئت رئیسه ای مرکب از یک رئیس و دو ناظر از میان اعضا و یک منشی از اعضا و یا خارج از آن برای اداره جلسه انتخاب می شوند.
هیئت رئیسه مجمع موظف به کنترل صورت حضور و غیاب اعضاء و اطمینان از حصول رسمیت های لازم است.
تبصره 1- در مواردی که عزل و یا انتخاب اعضاء هیئت مدیره و یا بازرس در دستور کار مجمع قرار دارد. رئیس جلسه و نظار باید خارج از دارندگان سمت های فوق و یا داوطلبان احراز سمت های مزبور انتخاب شوند.
تبصره 2- صورت جلسه مجمع عمومی توسط منشی تهیه و پس از امضای رئیس مجمع و نظار برای اطلاع و اجرا به هیئت مدیره اتحادیه ابلاغ می شود.
تبصره 3 – در مواردیکه که تصمیمات مجمع عمومی شامل اموری باشد که باید به ثبت برسد و یا به اطلاع مقامات رسمی رسانده شود، هیئت مدیره موظف به انجام آن در مهلت مقرر خواهد بود.
ماده 14
در مواقعیکه مجامع اعم از عادی و یا فوق العاده نسبت به تمام مواردیکه در دستور کار آنها قرار دارد نتوانند رسیدگی و اخذ تصمیم نمایند، مجمع میتواند به عنوان تنفس تعطیل شود، به شرطی که مجمع بعدی حداقل با همان اکثریت و همان هیئت رئیسه، حداکثر تا دو هفته بعد تشکیل شود.
تبصره- اعلام تنفس تا سه بار مجاز است و تاریخ بعدی که برای مجامع تعطیل شده به عنوان تنفس تصویب می شود نیاز به تشریفات آگهی و اعلام کتبی برای اطلاع اعضاء ندارد.
ماده 15- مجمع عمومی عادی
مجمع عمومی عادی مرکب از کلیه اعضاء اتحادیه هر سال لااقل یک بار در تهران یا یکی از مراکز تولید فرش تشکیل می شود . این مجمع می تواند نسبت به همه امور اتحادیه به جز آنچه در صلاحیت مجمع عمومی فوق العاده است تصمیم گیری نماید .
تبصره – در موارد مقتضی می توان در هر مقطع از سال مجمع عمومی عادی را به طور فوق العاده بنا به خواست هیأت مدیره یا یک سوم اعضاء و یا بازرس تشکیل داد .
ماده 16
اهم وظایف و اختیارات مجمع عمومی عادی بشرح زیر است :
1- انتخاب اعضاء هیئت مدیره
2- انتخاب بازرسان
3- تصویب خط مشی کلی اتحادیه
4- اتخاذ تصمیم درمورد پیشنهادهای هیئت مدیره
5- استماع گزارش هیئت مدیره و بازرس و رسیدگی به آنها
6- بررسی صورت های مالی تراز نامه و بودجه سالانه و تصویب آنها
7- انتخاب روزنامه کثیرالانتشار جهت درج آگهی ها و دعوتنامه ها
ماده 17
تصمیمات مجمع عمومی عادی اعم از جلسه اول یا دوم با رأی موافق اکثریت اعضاء حاضر در جلسه معتبر است
ماده 18
چنانچه هیأت مدیره مجمع عمومی عادی سالانه را در موعد مقرر دعوت نکند بازرس اتحادیه مکلف است راساً اقدام به دعوت مجمع مزبور بنماید .
ماده 19- مجمع عمومی فوق العاده
وظایف مجمع عمومی فوق العاده به شرح زیر است :
الف – تصویب تغییرات و اصلاحات اساسنامه
ب – اتخاذ تصمیم در مورد انحلال اتحادیه و انتخاب مدیر یا مدیران تصفیه
ج – عزل انفرادی یا جمعی هیئت مدیره یا بازرس و انتخاب افراد جانشین در اینگونه موارد .
تصمیمات مجامع عمومی فوق العاده اعم از جلسه اول یا دوم با رأی موافق دو سوم اعضاء حاضر در جلسه معتبر خواهد بود . در مواقعیکه عزل برخی یا تمام اعضاء هیئت مدیره یا بازرس اعم از اصلی یا علی البدل به تصویب مجمع فوق العاده می رسد ، پس از جایگزین شدن اعضاء علی البدل به جای اعضاء عزل شده در صورتیکه تعداد اعضاء هیئت مدیره کامل نشده باشد و یا بازرس علی البدل وجود نداشته باشد مجمع باید در همان جلسه نسبت به انتخاب اشخاص جدید برای تکمیل اعضاء هیئت مدیره و یا بازرس اخذ تصمیم نماید . برای انتخاب اشخاص ، اکثریت نسبی ملاک تصمیم گیری است .
ماده 20
تصمیمات متخذه در مجامع عمومی در دفتر مخصوصی ثبت و به امضای رئیس و منشی و دو نفر ناظر مجمع میرسد .
ب- هیئت مدیره
ماده 21
اتحادیه بوسیله هیئت مدیره ای مرکب از 11 نفراعضای علی البدل که از طرف مجمع عمومی عادی و یامجمع عمومی فوق العاده از بین اعضاء اتحادیه به مدت سه سال انتخاب میشوند اداره خواهد شد. اشخاصی که برای عضویت در هیأت مدیره نامزدی خود را اعلام می کنند باید لااقل دارای سابقه 5 سال فعالیت در صادرات فرش و سه سال عضویت ممتد در اتحادیه بوده و در موقع انتخابات نیز به این کار اشتغال داشته باشند ، در غیر این صورت مجاز به نامزد شدن در انتخابات نخواهند بود .
تبصره 1-اشخاصی که شاغل در بنگاههای فعال و با سابقه حقیقی و حقوقی باشند با ارائه معرفی نامه از بنگاه مذکورو تصویب هیئت مدیره از شمول محدودیت مصرح در ماده 21 خارج خواهند شد..
تبصره 2 – لازم به ذکر است چنانچه نماینده اشخاص حقوقی به هر دلیل از سمت خود برکنار شود باید بلافاصله تغییرات انجام شده به اطلاع اتحادیه برسد تا کارت عضویت تعویض و به نام نماینده جدید صادر شود . در این صورت اگر نماینده قبلی عضو هیئت مدیره باشد نماینده جدید در هیئت مدیره جایگزین او نخواهد شد
ماده 22
هیئت مدیره برای سه سال انتخاب می شود و افتخاراً وظایف مقرر در این اساسنامه را انجام می دهند و انتخاب مجدد هریک از اعضاء هیئت مدیره بلامانع است.
تبصره 1- انتخاب هیئت مدیره در مرکز اتحادیه یا هر جای مناسب دیگری با نظارت اتاق و طبق آئین نامه ای که بوسیله اتاق ارائه می گردد انجام خواهد گرفت.
ماده 23
افراد ذکر شده در ماده 111 قانون تجارت نمی توانند به عضویت در هیأت مدیره اتحادیه انتخاب شوند . همچنین طبق ماده 112 قانون تجارت در صورتی که بر اثر فوت یا استعفا یا سلب شرایط از یک یا چند نفر از مدیران تعداد اعضاء هیئت مدیره از حداقل مقرر در این اساسنامه کمتر شود اعضاء علی البدل به ترتیب مقرر در اساسنامه و الا به ترتیب مقرر توسط مجمع عمومی جای آنان را خواهند گرفت و در صورتی که عضو علی البدل تعیین نشده باشد و یا تعداد اعضاء علی البدل کافی برای تصدی محلهای خالی در هیأت مدیره نباشد مدیران باقیمانده باید بلافاصله مجمع عمومی عادی شرکت را جهت تکمیل اعضاء هیأت مدیره دعوت نمایند .
ماده 24
اتحادیه می تواند درصورت لزوم با تصویب هیئت مدیره در شهرستانها شعبه دایر نماید. این شعبه وابسته به اتاق حوزه فعالیت خود بوده و در مسائل و خط مشی کلی، تابع اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف ایران می باشد.
تبصره- درصورتیکه تعداد تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش متقاضی تأسیس شعبه اتحادیه در هر شهر به 15 نفر که مورد تائید اتحادیه باشند برسد از طرف اتحادیه نسبت به تاسیس شعبه در آنجا اقدام خواهد شد.
آئین نامه مربوط به تأسیس شعب اتحادیه بنا به پیشنهاد هیأت مدیره و تأیید اتاق تدوین و به موقع اجرا گذارده خواهد شد.
ماده 25
هیئت مدیره در اولین جلسه خود که حداکثر ده روز بعد از انتخاب تشکیل می گردد ، از بین خود، هیئت رئیسه ای مرکب از یک نفر رئیس ( رئیس اتحادیه ) ، دو نفر نایب رئیس، یک نفر خزانه دار و یک نفر منشی با رأی مخفی و بطور فردی و با اکثریت نسبی برای مدت یک سال انتخاب می نماید.
ماده 26
اداره جلسات هیئت مدیره با رئیس اتحادیه و درصورت غیبت وی با یکی از نواب رئیس خواهد بود.
ماده 27
جلسات هیئت مدیره با حضور حداقل 6 نفر رسمیت خواهد یافت و تصمیمات هیئت مدیره با اکثریت آرای عده حاضر قابل اجرا خواهد بود و درصورت تساوی آراء، طرفی که رئیس جلسه جزء آن است نافذ می شود.
تبصره- هریک از اعضا هیئت مدیره می تواند حداکثر وکالت یک نفر دیگر از اعضاء هیئت مدیره را داشته باشد.
ماده 28
جلسات هیئت مدیره حداقل هر یک ماه یک بار تشکیل خواهد شد.
ماده 29
چنانچه هریک از اعضاء هیئت مدیره 4 جلسه متوالی و یا 6 جلسه متناوب بدون عذر موجه غیبت نماید با تصویب هیئت مدیره مستعفی شناخته خواهد شد.
ماده 30
صورتجلسات هیئت مدیره بطور مرتب در دفتر مخصوص ثبت و پس از امضاء حاضرین در جلسه در مرکز اتحادیه نگهداری می شود.
ماده 31- وظایف هیأت مدیره
هیئت مدیره برای اداره اتحادیه در چهارچوب مفاد اساسنامه دارای اختیارات لازم می باشد که اهم آنها عبارتند از :
1-31- بررسی و تصویب بودجه پیشنهادی هیئت رئیسه
2-31- بررسی و تصویب کلیه آئین نامه های اجرائی داخلی اتحادیه بر مبنای مفاد اساسنامه
3-31- پیشنهاد تغییر و اصلاح مواد اساسنامه به مجمع عمومی
4-31- تعیین خط مشی عمومی اتحادیه و تصویب برنامه های پیشنهادی هیئت رئیسه و تهیه گزارش عملیات به مجمع عمومی
5-31- دعوت مجمع عمومی برای تجدید انتخابات هیئت مدیره 4 ماه قبل از پایان مدت دوره قبلی.
6-31- تهیه و تصویب ساختار و نمودار سازمانی متناسب با سیاست ها ، راه کارها و اصول وظایف اتحادیه
7-31- ایجاد کمیته های تخصصی و انتصاب دبیر برای آنها .
8-31- نگاهداری اموال ، تعقیب جریانهای قضائی و ثبتی در کلیه مراحل قانونی در دادگاهها و تعیین داور و تعیین وکیل و عزل آنان ، حل و فصل دعاوی از راه سازش و در صورت اقتضاء واگذاری تمام یا قسمتی از اختیارات مربوط به این بند به هر شخص دیگر اعم از حقیقی یا حقوقی با حق توکیل.
9-31- انجام معامله در مورد نقل و انتقال اموال اتحادیه و تبدیل به احسن یا رهن گذاری و فک رهن و وام گرفتن .
10-31 – تصویب استفاده از خدمات مشاوران و کارشناسان غیر موظف و انجام طرحهای تحقیقاتی
11-31– تصویب عضویت اتحادیه در مجامع داخلی و بین المللی
ماده 32- هیأت رئیسه
وظایف هیئت رئیسه به شرح زیر است:
الف- هیئت رئیسه دارای کلیه اختیارات قانونی در مراجع صلاحیتدار بوده و مسئول اجرای مقررات این اساسنامه می باشد.
ب- تهیه بودجه و ترازنامه جهت بررسی و تصویب هیئت مدیره
ج- کلیه اوراق مالی و چکهای صادره و هر نوع تعهد مالی به امضای رئیس و خزانه دار متفقاً با مهر اتحادیه خواهد بود و در غیاب رئیس یکی از نواب و در غیاب خزانه دار منشی هیئت رئیسه آنها را امضاء خواهند نمود.
د- هیئت رئیسه می تواند در هریک از بانکهای ایران بنام اتحادیه حساب جاری افتتاح نماید و کسانی را که طبق اساسنامه حق امضاء دارند به بانکها یا سایر مراجع مالی مانند صندوق های قرض الحسنه معتبر معرفی نماید.
هـ – جلسات هیأت رئیسه حداقل هر دو هفته یکبار جهت بررسی مسائل و امور اتحادیه تشکیل خواهد شد .
ج- بازرس
ماده 33
مجمع عمومی یک نفر از افراد حقیقی و حقوقی را به عنوان بازرس اصلی و یک نفر را به عنوان بازرس علی البدل با اکثریت نسبی به مدت یک سال انتخاب می کند .
تبصره 1 – انتخاب مجدد بازرس بلامانع است .
تبصره 2 – خدمات بازرس افتخاری است ولی مجمع عمومی عادی در صورتیکه مقتضی بداند بنا به پیشنهاد هیئت مدیره می تواند برای وی حق الزحمه تعیین نماید .
مجمع عمومی می تواند اختیار تعیین این حق الزحمه را به هیأت مدیره واگذار کند . در اینصورت می بایستی تفویض این اختیار در صورتجلسه مجمع درج گردد .
ماده 34
کلیه اسناد و مدارک مالی و تعهد آور با امضاء مشترک دو نفر از اعضاء هیئت رئیسه که ترجیحا یکی از آنها خزانه دار باشد همراه با مهر اتحادیه معتبر خواهد بود.در ضمن اوراق عادی و مکاتبات اداری و معمولی با امضاء رئیس اتحادیه یا یکی از نواب رئیس همراه با مهر اتحادیه معتبر خواهد بود.
ه-کمیسیونها و دبیرخانه
ماده 35
هیئت رئیسه می تواند برای بررسی هریک از مسائل مربوط به فرش کمیسیونهای مرکب از افراد متبحر و باتجربه از اعضاء اتحادیه تشکیل دهد. تصمیمات متخذه در هریک از کمیسیونهای مزبور با تصویب هیئت مدیره در چهارچوب مقررات این اساسنامه قابل اجرا خواهد بود.
ماده 36
اتحادیه دارای یک دبیرخانه خواهد بود که تحت نظر رئیس اتحادیه اداره می شود.
ماده 37
هیئت مدیره می تواند یک نفر را از میان خود یا اعضاء اتحادیه و یا خارج به سمت دبیر تعیین و انتخاب نماید.
تبصره- حدود اختیارات دبیر را هیئت رئیسه به مسئولیت خود تعیین می نماید.
ماده 38
هرگاه یکی از اعضاء اتحادیه برخلاف مقررات این اساسنامه و تصمیمات اتحادیه رفتار نماید پس از تصویب هیئت مدیره بار اول به وی اخطاری کتبی می شود، بار دوم برای 6 ماه و بار سوم برای یکسال از عضویت اتحادیه معلق می گردد و درصورت تکرار تخلف برای همیشه از اتحادیه اخراج و کارت عضویت وی لغو می شود. برای مرحله اخیر تصویب حداقل دو سوم اعضا هیئت مدیره الزامی است.
ماده 39- تعداد مواد
این اساسنامه مشتمل بر چهار فصل و 39 ماده و29 تبصره در اجلاس مجمع عمومی مورخ 10/12/1392 با اعمال تغییراتی که هیئت مدیره پیشنهاد داده بود به تصویب رسید .