مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی فرش دستباف با اشاره به اینکه اکثر تولیدکنندگان کارگاه خود را تعطیل کردهاند، درحالی که فرشها را بافتهاند، اما نتوانستهاند به فروش برسانند و این باعث شده در انبارهای آنها فرشهای زیادی بماند.
به گزارش روابط عمومی اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش ایران به نقل از تسنیم؛ چند روز گذشته بود که وزیر صنعت، معدن و تجارت با ارسال نامهای به وزیر امور اقتصادی و دارایی و رئیسکل بانک مرکزی، از ممنوعیت اخذ هرگونه تعرفه و عوارض صادراتی و الزام به پیمانسپاری ارزی در حوزه صادرات صنایعدستی و فرش دستباف بهجز میزان ارزش مواد اولیه مصرفشده در آن، خبر داد.
فرش دستباف علاوه بر اینکه هنر ایرانی است یکی از کالاهایی است که می تواند اشتغالزایی و ارزآوری خوبی داشته باشد. اما فعالان صنعت فرش بر این باورند که تحریمهای یکجانبه آمریکا که از سال 87 اجرا شد نزدیک به 25 درصد از بازارهای صادراتی ایران را دچار اختلال کرد، اما بعد از اینکه بانک مرکزی، صادرکنندگان فرش دستباف را ملزم به رفع تعهد ارزی کرد، صادرات این کالا زمین خورد، چراکه فرش برخلاف سایر محصولات با سرعت فروش نمیرود و به همین جهت نیز ارز صادراتی این محصول با سرعت مدنظر دولت نمیتواند به کشور برگردد.