اخبار

اشتغال‌۳۳ هزار زنجانی با صنعت فرش

به گزارش روابط عمومی اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش ایران به نقل از صدای زنجان نیوز/ هادی تقیلو، معاون امور بازرگانی اداره‌کل صمت زنجان گفت: صنعت فرش دستباف در استان زنجان، نه تنها میراث‌دار هنر فاخر ایرانی است، بلکه امروزه به‌عنوان یکی از ارکان اصلی اقتصاد و معیشت، بیش از ۳۳ هزار نفر را مستقیماً مشغول به کار کرده است.

وی با تبیین وضعیت فعلی این صنعت اظهار داشت: استان زنجان با برخورداری از ۱۶ هزار و ۶۰۰ کارگاه خانگی، ۱۷۰ کارگاه غیرمتمرکز با مدیریت متمرکز و ۸۴ واحد کارگاهی متمرکز، سالانه ۱۲۷ هزار مترمربع فرش پشمی و ابریشم تولید می‌کند که رقمی قابل‌تأمل در اقتصاد هنر‌-صنعت استان است.

معاون امور بازرگانی اداره‌کل صمت استان زنجان ضمن اشاره به چالش‌های پیش‌رو افزود: تحریم‌های موجود، مسیر صادرات مستقیم به بازارهای هدف سنتی نظیر اروپا و ژاپن را با دشواری‌های جدی مواجه کرده است، با این وجود، کارگاه‌های تولیدی همچنان به‌عنوان مأمن معیشتی بسیاری از خانواده‌های زنجانی، زنده و پویا باقی مانده‌اند.

وی در خصوص اقدامات حمایتی دولت تصریح کرد: برای کاهش فشار اقتصادی و تسهیل در تأمین مواد اولیه، دولت با همکاری دستگاه‌های متولی از جمله وزارت صمت، بنیاد برکت، بسیج سازندگی، سازمان بهزیستی و کمیته امداد امام خمینی (ره)، تسهیلات ارزان‌قیمتی را به بافندگان و کارگاه‌داران اعطا کرده است. وی با ابراز امیدواری نسبت به تخصیص اعتبارات جدید در سال جاری تأکید کرد: تداوم این حمایت‌های مالی و پشتیبانی‌های لجستیکی، تضمین‌کننده بقای این هنر اصیل و گره‌گشای معیشت هزاران بافنده زنجانی خواهد بود.