• گزارش  اعضای هیات مدیره اتحادیه تولیدکنندگان وصادرکنندگان در مورد فرش های دستباف نما

    گزارش اعضای هیات مدیره اتحادیه تولیدکنندگان وصادرکنندگان در مورد فرش های دستباف نما

    فرش دستباف به عنوان اصیل ترین و ریشه دار ترین هنر ملی ایرانیان همواره جایگاه ویژه ای در میان جهانیان داشته است

    « ادامه مطلب »

  • بررسی صادرات فرش ایران در شرایط جدید سیاسی

    بررسی صادرات فرش ایران در شرایط جدید سیاسی

    با حضور اعضای هیات مدیره اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف ایران برگزار شد

    « ادامه مطلب »

  • نخستین نمایشگاه قالی‌های اروپای غربی و هند اروپایی برگزار می شود

    نخستین نمایشگاه قالی‌های اروپای غربی و هند اروپایی برگزار می شود

    نخستین نمایشگاه قالی‌های اروپای غربی و هند اروپایی در ایران همزمان با هفته پژوهش توسط پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری برگزار می شود

    « ادامه مطلب »

 یکی از پدیده‌های قابل توجه در سال‌های اخیر روند رو به رشد جهانی شدن است؛ ایران نیز برای گسترش صادرات غیرنفتی و حضور در بازارهای جهانی درصدد پیوستن به سازمان تجارت جهانی (WTO) برآمده و در حال حاضر عضو ناظر این سازمان است. یکی از صنایع مهمی که بدین منظور باید مورد مطالعه قرار گیرد، صنعت فرش دستباف است.

 به گزارش عصر اقتصاد،صنعت فرش ایران با قدمتی هزاران ساله به عنوان میراثی ماندگار و هنری بوده و علی رغم ورود رقبای جدید، صادرات فرش دستباف ایران همچنان به چشم می خورد. به عبارتی فرش ایران نماد هویت ایران است و ۸۰ درصد آن به غرب تا شرق جهان صادر می‌شود.

براساس آخرین آمار، ایران با سهم ۱۸.۱ درصدی از تجارت جهانی، در سال ۲۰۱۷ مقام اول صادرات فرش دستباف را در بین کشورهای جهان به دست آورد.

در سال ۲۰۱۷ سهم ایران از تجارت جهانی ۱۸.۱درصد و سهم هند به عنوان بزرگترین رقیب ایران در تولید و صدور فرش دستباف، از تجارت جهانی ۱۶.۳ درصد است. در سال ۲۰۱۷ سهم ایران از صادرات جهانی ۲۷.۹ درصد و سهم هند ازصادرات جهانی ۲۵.۲ درصد است.

این درحالی است که به گفته کارشناسان در حال حاضر شاهد سیر نزولی صادرات فرش دستباف هستیم و دولت مکلف است از محل منابع یارانه تولید ، مبالغی را برای بحث تبلیغات و بازارسازی به کشورهای دیگر اختصاص بدهد تا تولیدکننده و صادرکننده ایرانی به شناسایی و حضور در بازارهای جدید راغب شوند.

به همین منظور برای بررسی تاثیر نوسانات نرخ ارز بر صادرات فرش دستباف با احمد کریمی اصفهانی، رئیس اتحادیه صادرکنندگان و تولید کنندگان فرش دستباف ایران به گفت و گو نشستیم که ماحصل آن در ادامه آمده است .

احمد کریمی اصفهانی معتقد است : ارز 4200 تومانی باید به کالاهای استراتژیک و ماشین آلات تولیدی اختصاص یابد؛ چراکه برای تولیدکنندگان، تولید با ارز آزاد مقرون به صرفه نیست.

رئیس اتحادیه صادرکنندگان و تولید کنندگان فرش دستباف ایران، در خصوص تاثیر نوسانات نرخ ارز در صنعت فرش، گفت: نه تنها درصنعت فرش بلکه تمامی بخش های اقتصادی، ثبات مقررات و قطعی شدن نرخ ارز موضوعی چشم گیر و اساسی است. تحریم و افزایش نرخ ارز از جمله عواملی بودند که صنعت فرش ایران را دچار بحران جدی کرده است.
 

بلاتکلیفی صادرکنندگان با نوسانات ارزی

وی افزود: مقررات و نوسانات ارزی به گونه ای است که مردم را از حالت تصمیم گیری رها کرده و دچار بلاتکلیفی شده اند که با این وجود شاهد شکل گیری مناسب صنایع نخواهیم بود .

کریمی اصفهانی درخصوص تاثیر نوسانات نرخ ارز در صنعت فرش گفت: صنعت ما نیز مانند سایر صنایع کشور، از نوسانات ارزی مستثنی نیست. سامانه نیما از دیگر معضلات این صنعت است و تنها راه حل موجود، واردات در مقابل صادرات است.برای نمونه تولیدکننده با قیمت 14 هزار تومان،کالایی را خریداری کرده و در زمان نرخ گذاری در گمرک باید با نرخ ارز« نیمایی» به فروش برساند.
صادرکننده تعهدی به بازگشت ارزهای صادراتی ندارد

رئیس اتحادیه صادرکنندگان و تولید کنندگان فرش دستباف ایران اظهار کرد: صادرکنندگان به دلیل نداشتن تعهدات لازم با معضلات بسیاری مواجه اند و به دلیل اینکه نمی تواند ارزهای صادراتی خود را به کشور برگرداند، ناگزیرند از کارت های اجاره ای استفاده کنندکه این کارت ها مخاطراتی را برای تجار ایجاد می کند، بنابراین صادرکننده ارز خود را به دولت برنمی گرداند و مالیاتی نیز پرداخت نمی کند .

به گفته کریمی اصفهانی، با توجه به نوسانات قیمت و سوء مدیریت، صنعت فرش ایران  با معضلاتی مواجه است و صادرکنندگان در قبال صادرات ، تعهدی به برگشت ارزهای خود ندارند .

وی با تاکید بر تاثیر نوسانات ارزی در صنایع مختلف به ویژه صنعت فرش، بیان کرد: بی ثباتی بسیار تاثیرگذارتر از افزایش یا کاهش نرخ ارز است. ثبات نرخ ارز و مدیریت به موقع دولت،می تواند به بهبود وضعیت صادرکنندگان کمک کند.
امکان واردات ارز به کشور وجود ندارد

رئیس اتحادیه صادرکنندگان و تولیدکنندگان فرش دستباف ایران ادامه داد: در شرایط فعلی امکان واردات ارز به کشور وجود ندارد و نمی توانیم ارزهای صادراتی را به کشور برگردانیم، مگر از طریق صرافی ها؛ بنابراین باید قانونگذاری به نحوی بوده تا در قبال صادرات، واردات انجام شود  .

وی در پاسخ به مشکلات و سوء استفاده های ناشی از تخصیص ارز 4200 تومانی، ستصریح کرد: ارز رسمی باید به کالاهای مشخص و با اطلاع رسانی دقیق تعلق گیرد و این گونه نباشد که کالاهای وارد شده به کشور از ارز آزاد و هم ارز رسمی استفاده کنند.
تولید با ارز آزاد مقرون به صرفه نیست

کریمی اصفهانی با تاکید براینکه باید کالاهای مشمول دریافت ارز دولتی مشخص بوده و جلوی سوء استفاده و رانت گرفته شود، افزود: ارز 4200 تومانی باید به کالاهای استراتژیک و ماشین آلات تولیدی اختصاص یابد؛چراکه برای تولیدکنندگان ، تولید با ارز آزاد مقرون به صرفه نیست.
 

ایجاد رانت و فساد با تخصیص ارز 4200 تومانی

به گفته وی، در شرایط فعلی ارز 4200 تومانی موجب ایجاد رانت و فساد در کشور بوده و دولت و مسئولان نیز از سوء استفاده های صورت گرفته مطلع هستند .

رئیس اتحادیه صادرکنندگان و تولید کنندگان فرش دستباف ایران با تاکید بر تصمیمات اشتباه درخصوص پرداخت ارز 4200 تومانی، یادآور شد: این تصمیم نه تنها کمکی به مصرف کننده و مردم نکرد ، بلکه سود آن فقط نصیب رانت خواران شد .
مشکل صادرات نداریم

وی درباره تحریم های داخلی و خارجی و اثر منفی آن بر این صنعت بیان کرد: ما در صنعت فرش مشکل صادرات نداریم و تنها ضعف ما در بخش تبلیغات بوده که درصورت اطلاع رسانی درست و منطقی، به افزایش صادرات کمک می شود؛ بنابراین باید اطلاع رسانی کاملا حساب شده و از طریق دولت بوده و محدود و همراه با رانت نباشد .
ضرورت تشکیل کمیسیونی متشکل از اتحادیه های داخلی و خارجی

به گفته کریمی اصفهانی، بهتر است تا کمیسیونی متشکل از اتحادیه های داخلی و خارجی شکل گیرد و با مدیریت و نظارت دولت ،موجب سوء استفاده در بخش های مختلف نشود.
 

صادرات 400 میلیون دلاری صنعت فرش در سال گذشته

وی درخصوص میزان صادرات صنعت فرش گفت: سال گذشته حدود 400 میلیون دلار صادرات داشتیم که نسبت به سال 74 ، حدود یک پنجم شده است .

رئیس اتحادیه صادرکنندگان و تولید کنندگان فرش دستباف ایران در خصوص چشم انداز صنعت فرش ایران ، خاطر نشان کرد: آینده صنعت فرش مشروط به اطلاع رسانی مناسب ، ثبات مقررات و کنترل نوسانات ارزی است که در این صورت می توان شاهد بازاری مطلوب درآینده بود . 

نیازی به تسهیلات بانکی نداریم

وی درخصوص معضلات دریافت تسهیلات بانکی در صنعت فرش، اظهار کرد: صنعت فرش، تنها صنعتی است که با امکانات محدود می تواند به رونق برسد و نیاز چندانی به تسهیلات بانکی ندارد.
تولید فرش بدون صادرات معنا ندارد

رئیس اتحادیه صادرکنندگان و تولیدکنندگان فرش دستباف ایران در پایان با اشاره به اینکه بیشترین صادرات ما به کشورهای اروپایی است،خاطرنشان کرد: اگر حمایت ها به نحوی باشد که مشکلات پیش روی صادرات برطرف شود، می توان به بخش تولید کمک کرد.تولید فرش بدون صادرات معنا نداشته و صددرصد تولیدات فرش نیازمند صادرات است .

سمیه بابایی ،عصر اقتصاد

 

پرداخت آنلاین

لطفاً جهت پرداخت وجه به صورت آنلاین، مبلغ مورد نظر را به ریال وارد نموده و پرداخت نمائید.
مبلغ (ريال) :

خبرنامه

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق است به اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف ایران

طراحی گرافیکی و طراحی وب سایت توسط استودیو طراحی حاشیه